68% op ons niveau 3+ debuut!

okt 07 2024

Waarom wachten op het volgend seizoen dacht ik toen ik mij inschreef voor de wedstrijd in Weelde niveau 3+, eens moet toch de eerste keer zijn.. Dus gisteren reden Gucci en ik onze eerste officiele niveau 3+ proef, 3.9. We kregen 68,235% van de jury en dat was de winnende score! 

Grote dank gaat uit naar Sandra Boers want wat was onze voorbereiding op de wedstrijd? Niet nog een extra dressuuroefening trainen maar... working equitation! Dat maakt Gucci mentaal meer zen doordat hij dan écht moet nadenken: 2 passen naar voren, 4 sidesteps, 5 passen achterwaarts, voorhand een kwart verzetten en over de brug. Dát zijn oefeningen die hij veel moeilijker vindt dan 100 wissels bijvoorbeeld. Als klap op de vuurpijl oefenden we op veranderingen op de bodem door een discolamp aan te zetten toen het wat donkerder werd. Dat was uiteraard eerst heel spannend maar uiteindelijk zijn we in het redelijk donker met flikkerende disco lichten over de brug gegaan (foto 2). Met als gevolg dat ik gisteren rustig kon opstappen, rustig kon losstappen, rustig kon losrijden en met lef door mijn proef kon rijden.

Ik ben super trots op Gucci want als je vanuit ontspanning de juiste aanspanning kan krijgen dan kun je punten scoren! Het kan nog beter want we hadden nog 2 hakkeltjes in de proef maar onze start op dit niveau is gemaakt! 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by