Derde in het VOR kampioenschap Antwerpen

jul 29 2024

Twee weken geleden hoorde ik dat het VOR kampioenschap op de planning stond in Turnhout én daar kon je kür rijden als je bij de beste 12 zat na dag 1. Hmmmmm.... nog eens kür rijden, dát leek me nog wel eens leuk. Maar het VOR kampioenschap, daar hadden we nog nooit aan meegedaan. Voor alles een eerste keer :-)

Dus afgelopen zaterdag begonnen we met inrijproef niveau 3 en proef 3.2. Het ging niet slecht maar ik kreeg Gucci niet helemaal aan mijn been in de eerste proef. Het was behoorlijk warm dus ik koos voor kort los rijden voor de tweede proef en dan inzetten op veel overgangen en tempowisselingen. De tweede proef was al beter maar in beide proeven hadden we wel een fout in de middengalop. Resultaat was een vierde plek in de tussenstand. Daar was ik al best blij mee. Het was tenslotte toch net een beetje anders dan een 'gewone' wedstrijd.

Ik mocht dus op zondag kür rijden. Op zaterdagavond nog enkele keren de video van de kür bekeken zodat de muziek goed in mijn hoofd zat. Gucci mag dan van alles spannend vinden maar muziek vindt hij prima. 's Middags eerst naar de sound check. Terug naar huis en Gucci ophalen. Met losrijden voelde hij al direct beter aan dan zaterdag. Er zaten maar liefst 3 juryleden klaar om onze kür te beoordelen. We werden aangekondigd en we reden rond de ring. Ik had er zin in en Gucci ook. De bel ging en ik reed naar mijn startpositie om mijn hand omhoog te steken. Daar gingen we! Muziek maakt vaak dat je geneigd bent om hard(er) te gaan rijden dus na de eerste lijn zei ik tegen mezelf 'rustig blijven rijden'. Er volgde een mooi appuyement naar links meteen gevolgd door schouderbinnenwaarts rechts. Ik vind dat zelf al een hele leuke lijn en het lukte goed. Het vervolg ging ook goed en dan is het altijd een beetje spannend aar je uitkomt met de overgang naar stap. Ik moest de lijn een beetje aanpassen maar dat is nu juist het leuke in een kür. Geen man die weet dat je iets aanpast ;-) (als je het een beetje logisch doet natuurlijk). Toen de galop. Ik word altijd heel vrolijk van die muziek en gedurfd reden we de middengalop om daarna een volte 8 meter te rijden en dan op de kwartlijn een wissel naar de contragalop. Dat kan Gucci super goed dus er kwam al een lach op mijn gezicht. Dit was echt genieten! De proef kwam mooi uit met de muziek en voor mijn kon het al niet meer stuk. 
Twee juryleden zette mij op 1. Helaas zat het derde jurylid niet helemaal op de lijn met de anderen en eindigden we tweede met bijna 69% maar wat was ik blij! Gucci doet het toch maar!

Toen bleek dat ik derde was geworden in het eindklassement van het kampioenschap, hoe cool is dat! Dat betekende prijsuitreiking te paard, dat leek me iets minder cool haha maar het is goed gekomen, mede dankzij Erik die de rol van groom voor de volle 100% op zich nam en heel professioneel met een halstertouw om zijn nek rondliep tot dat we moesten afstappen. Hij nam Gucci over en omdat er met champagne geknald ging worden, nam hij Gucci maar mee naar de verste hoek. Dat pakte goed uit en Gucci bleef kalm (Erik zijn hartslag zakte na dit moment weer waarschijnlijk). 

Met heel veel prijzen, rozetten, een stalplaat en prijzengeld gingen we moe maar voldaan terug naar huis. Gucci krijgt een welverdiende vakantie en heel toevallig heb ik ook vakantie :-)
 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by