IPK 2024: Gucci op het kampioenschap van Vlaanderen

aug 27 2024

Afgelopen weekend reden wij op het IPK, het interprovinciaal kampioenschap, oftewel het kampioenschap van Vlaanderen. Wie mij dat een jaar geleden gezegd zou hebben, had ik niet geloofd! Maar we reden er echt! We reden niet onze beste proeven maar het was fantastisch en een geweldige ervaring.

Het IPK werd het hele weekend verreden in Loenhout. Op dag 1 reden we de 'gewone' proef, op dag 2 de kür. 
Op de eerste dag was ik toch een beetje zenuwachtig omdat ik niet goed wist hoe Gucci zou reageren op dit voor hem nieuwe terrein met veel toeters en bellen: een spoorlijn, windmolens, koeien, vlaggen, veel paarden en nog veel meer mensen. Maar ik stapte op en hij was heel chill! Een kwartier voor ik de ring in moest, sloeg het weer compleet om: van 29 graden naar een gigantische stortbui, een wolkbreuk. Binnen een minuut was iedereen volledig nat. We werden de binnenpiste in geleid en daar was het wachten. Wachten tot het droger werd maar vooral ook wachten op de beslissing van de organisatie en de juryleden. Er kwam namelijk zoveel water naar beneden dat de pistes een zwembad waren geworden. Even leek het erop dat we niet meer konden rijden maar dan werd toch besloten de pistes 20 minuten de tijd te geven om wat te drogen. Ondertussen moesten we terug naar buiten om onze paarden te laten wennen aan de natte bodem. Want het droogde inderdaad iets op maar natuurlijk was het nog hartstikke nat. Binnen no time van top tot teen onder de blub... weg witte benen haha. Toen waren we aan de beurt. Het eerste deel ging behoorlijk goed. In het tweede deel helaas wat foutjes. Maar ik kon het mezelf en Gucci niet kwalijk nemen na 1,5 uur te paard te hebben gezeten. 
Dag 2: kür! Geen wolkbreuk vandaag, kort ingereden en we startten weer heel goed. Wederom maakten we foutjes die we normaal niet snel maken. Jammer maar desalniettemin heb ik genoten en ben ik hartstikke trots op Gucci!

De k.vor heeft het teamkampioenschap gewonnen en daarvoor werden we in de piste gehuldigd. Dit kampioenschap werd verreden voor de teamleden van niveau 1 en 2. Voor niveau 3 was er enkel een individueel kampioenschap maar alle k.vor leden werden gehuldigd en kregen een medaille. Daarna volgde een ereronde te voet ;-) 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by